Diagnose

Anamnese
In de anamnese worden vragen gesteld over bijvoorbeeld de huidige klacht, het welzijn vanaf de geboorte, het gebruik van medicijnen, de dagelijkse activiteiten en het eetpatroon.
Indien er al reguliere onderzoeken zijn geweest worden deze bevindingen en/of uitslagen ook doorgenomen.

Elektro-acupunctuur
Bij meting middels elektro-acupunctuur worden de acupunctuurpunten op de handen en voeten gemeten met behulp van een meetgriffel. De elektrische weerstand van een acupunctuurpunt is lager dan van het omliggende weefsel. Als een orgaan niet in orde is, blijkt dat op het bijpassende acupunctuurpunt een andere weerstand wordt gemeten. Deze verandering van weerstand geeft informatie over het betreffende meridiaaan systeem. Door een serie punten te meten wordt snel en pijnloos een overzicht verkregen van de energiebalans bij die persoon.
Er kan tevens getest wroden of er een belasting vanuit bacteriën, schimmels of virussen aanwezig is. Ook kan er getest worden of medicatie, voeding, tandheelkundige materialen en huisdieren verdragen worden.

Pols- en tongdiagnose
Deze diagnostische methode komt uit de traditionele Chinese geneeskunde.
Door te kijken naar de tong krijgen we informatie over de kleur, de vorm, de dikte van de aanslag, cochtigheid, kloven of pukkeltjes. Dit alles verteld veel over uw gezondheid. 
Daarnaast  wordt zowel de rechter als de linker pols gevoeld. 
Bij elke pols wordt op drie posities op drie verschillende diepten gevoeld naar spanning, breedte, diepte en snelheid van de energie in de meridianen. Hierdoor krijgt de acupuncturist inzicht in de hoeveelheid en kwaliteit van de energie in de verschillende organen.